Oldalak

2011. június 15., szerda

Örökké akarok élni. Eddig sikerült.

Üde színfoltok, játék a fényképezőgéppel, számítógépes szerkesztés hobbiból és könnyen érthető, mégis eredeti mondanivaló. Szántó Marcell képei nem hiába népszerűek. Mai cikkünk mondanivalója az, hogy a mindennapok rohanása közben érdemes néha megállni mosolyogni.


Marci szerényen válaszol a kérdéseimre. A képek, saját bevallása szerint épp annyira a saját szórakoztatására szólnak, mint amennyire mondanivalót hordoznak magukban. Ötletek, szárnypróbálgatások a számára. Számomra pedig könnyed művészi alkotások, amiknek nem kell a szenvedését, tragédiáját nézni, a világ fájdalmát keresni. Egyszerűen élvezni kell őket.



















Honnan jött az ötlet, hogy ezeket a képeket csináld?
Majdnem mindegyik saját kútfőből van. Kivéve a polaroidos kép. Meg amin kifestem magam.
Mit akarsz kifejezni ezekkel a képekkel?
Azzal azt akartam mondani, hogy lépjünk ki a szürke hétköznapokból. A polaroidos? Az egyszerűen csak tetszik, ahogy így összeállok kicsi képekből. Tudod, a polaroid fényképezőgépek nyomták így ki egyből a képeket.
A tükrössel a mondanivalóm csak az, amit mindig mondok azoknak, akik nem szeretik magukat... Hogy ne akarjanak mást látni! Van egy-két ismerősöm, aki nem elégszik meg önmagával... és mást akar látni a tükörben. Egyszerűen szeressék magukat, mert mindenkinek megvan a maga szépsége.
Ahol a színes képeket tartom... ott arra gondoltam, hogy mindenbe bele lehet látni. Jelen esetben belém.
Amikor belebújok a képkeretbe, ott úgy éreztem, nagyon el szeretnék menekülni innen, mondjuk egy szép tájra, mint ez a tájkép itt.
Ezt nem könnyű megcsinálni. A tájképet több képből raktam össze. Ennek a rajzolt hatású képnek megvan a maga szépsége, mert nem lehet csak úgy photoshoppal megszerkeszteni, megvan a maga technikája...

Ahol a kép van a kezemben, amin a kép van a kezemben, amin a kép van a kezemben... ezt már rég óta meg akarom csinálni. Ebben a végtelenséget akarom érzékeltetni.
A fejjel lefelé készült kép mit jelent?
Az egyszerűen csak vicces.
No és az M7-es autópálya éjszaka, meg a macskaszemű Peugeot?
Azok? Játék a záridővel!





1 megjegyzés: